Tocat de l’Ala - Vins de Tramuntana
DO Empordà
El celler Tocat de l’Ala és una joia amagada a la regió de la DO Empordà, creat l’any 2011 com a resultat de la col·laboració entre els cellers Coca i Fitó i Roig Parals. Situat al pintoresc poble de Mollet de Peralada, aquest celler té com a objectiu principal elaborar vins singulars que reflecteixin amb autenticitat l’essència del territori de la DO Empordà.
El seu enfocament principal gira entorn a les varietats de raïm locals: la carinyena i el lledoner (garnatxa negra). Aquestes varietats són les protagonistes indiscutibles dels vins que s’elaboren, junt amb el lledoner blanc (garnatxa blanca) i el macabeu per als vins blancs. Això significa que Tocat de l’Ala es dedica a treballar amb varietats autòctones i clàssiques que són una part fonamental de la tradició vitivinícola de la regió.
El celler Tocat de l’Ala posa un enfocament molt fort en la sostenibilitat i l’agricultura ecològica, la qual cosa reflecteix el seu compromís amb la preservació de l’entorn i el respecte pel terroir. Això es tradueix en vins que expressen la frescor, la fruita i la mineralitat característiques de la zona de la DO Empordà. Els seus sòls de pedra foguera i pissarres proporcionen una base única per al conreu del raïm i contribueixen a la complexitat i l’expressió dels seus vins.
El celler està situat al terme municipal de Mollet de Peralada, a l’Alt Empordà; i comprèn unes 6 hectàrees de vinya entre els municipis de Mollet de Peralada, Peralada i Garriguella.
Tocat de l'Ala
DO Empordà
Vi negre de la DO Empordà elaborat amb raïm seleccionat de vinyes velles procedents de diferents municipis de l’Alt Empordà. Elaboració tradicional amb una petita criança en roure que ajuda a arrodonir i integrar el raïm procedent de diferents finques. Verema del raïm ben madur per aconseguir un paladar fi, melós i arrodonit. Un vi que destaca per la seva fruita i frescor. Un vi fàcil de gaudir.
Cupatge
55% Carinyena – vinyes de 30 a 80 anys
35% Garnatxa – vinyes de 30 a 80 anys
10% Syrah – vinyes de 15 a 30 anys
Criança
4 mesos en bótes de roure francès
Tocat de l'Ala Blanc
DO Empordà
Vi blanc jove de la DO Empordà amb un cupatge de garnatxa blanca i macabeu. Envellit amb una petita criança sobre mares. Vi refrescant, agradable i de bon pas per boca. Notes cítriques, tropicals, fruites madures blanques i de herbes aromàtiques. El Tocat de l’Ala Blanc és una bona representació del vi empordanès que ens trasllada a les cales de la Costa Brava a través d’un glop de vi.
Cupatge
60% Garnatxa Blanca – vinyes de 30 a 60 anys
40% Macabeu – vinyes de 20 a 40 anys
Criança
de 3 a 4 mesos envellit sobre lies, en tines d'acer inoxidable
Tocat i Posat Negre
DO Empordà
Un vi singular de la DO Empordà. Vi de molt poca producció. Elaborat amb raïm seleccionat de vinyes centenàries de garnatxa i carinyena, conreades sobre sòls de pissarra i de pedra foguera. En aquest vi hi trobem l’essència de la DO Empordà, la saviesa de les vinyes velles que transmeten a través del seu fruit una magnífica explosió de sensacions i l’expressió de l’entorn. Un vi per a gaudir.
Cupatge
50% Garnatxa – vinyes de 60 a 100 anys
50% Carinyena – vinyes de 80 a 100 anys
Criança
de 12 a 13 mesos en bótes de roure francès
Contacte
Carrer de les Costes s/n – 17752 Mollet de Peralada (Girona)
Catalonia – Spain
M +34 619 77 69 48