Tolo do Xisto

Tolo do Xisto - Gorges del Riu Sil

DO Ribeira Sacra

Un viatge cap a les terres de l’Atlàntic. Aquest és el projecte amb el qual l’enòloga galega Andrea Obenza i Coca i Fitó, van començar a elaborar vins a la DO Ribeira Sacra l’any 2013. El nom gallec que se li ha donat al projecte significa “boig per la pissarra”, intentant definir així el gran esforç i l’amor per la terra necessaris per elaborar vins en aquesta zona, un paisatge espectacular de les gorges del riu Sil on es conreen les vinyes sobre sòls de pissarra.

PDF

Tolo do Xisto

DO Ribeira Sacra

Vi negre de mitja criança elaborat a la DO Ribeira Sacra amb la varietat de raïm mencia. En l’elaboració d’aquest vi s’intenta transmetre l’essència mineral de la zona a través dels sòls de pissarra de la riba del riu Sil. S’aconsegueix un vi atlàntic. Mineral, salí, aromàtic, amb bona acidesa, de glop llarg, tanins suaus, amb fruites vermelles àcides, notes balsàmiques i especiat. El resultat és un vi delicat i de bona persistència final.

Cupatge

100% Mencia - vinyes de 35 a 80 anys

Criança

4 mesos en bótes de roure francès

Tolo do Xisto

TX Os Conventos

DO Ribeira Sacra

Vi negre de finca amb criança. Essència de mencia de la Ribeira Sacra. Vi elaborat amb raïms escollits procedents de vinyes molt velles de la finca “Os Conventos”. Finca rocallosa i amb poca matèria orgànica. Vi de producció limitada i només elaborat quan es donen les condicions ideals de verema. És un vi intens i potent, amb molta personalitat i ple de sensacions. Molta fruita, especiat, mineral, fresc, salí, de gran persistència. Tanins madurs. Un vi que deix un bon record.

Cupatge

100% Mencia - vi de finca, raïm de la Finca Os Conventos – vinyes de 70 a 85 anys

Criança

12 mesos en bótes de roure francès de 400 litres

TX Os Conventos

Contacte

Lugar Rubín, Rozavales, 1 – 27413 Monforte de Lemos (Lugo)
Galicia – Spain 

M ​+34 619 77 69 48

info@tolodoxisto.com