
EL TONI
I EL MIQUEL
I EL MIQUEL
COCA I FITÓ
Nascuts al cor de l’Alt Penedès en una família d’agricultors, Toni i Miquel —germans, però sobretot amics— hem traçat al llarg de la nostra vida camins paral·lels i complementaris que, finalment, van entrelligar-se l’any 2006 en la materialització d’unsomni compartit, el projecte vitivinícola de Coca i Fitó.
Un celler ubicat al municipi d’El Masroig, a la zona més meridional de la D.O. Montsant. Gairebé 30 ha de vinya que s’estenen serpentejant diferents municipis s’uneixen amb l’objectiu de crear vins plens d’ànima i identitat, nascuts de la conjunció perfecta entre passió genuïna i coneixement.

“El Toni és un home apassionat i meticulós. Ha dedicat incomptables anys a desxifrar els secrets de la viticultura. La seva obsessió? Comprendre la màgica relació entre el sòl mineral i la vinya, i descobrir la veritable naturalesa de cada raïm. Sempre he admirat la seva trajectòria com a enòleg i director tècnic en petits cellers catalans. No és d’estranyar que hagi estat guardonat com el millor enòleg per l’Associació de Sommeliers i l’Associació d’Enòlegs de Catalunya. M’agrada pensar que, com que és el germà gran, moltes coses les he après d’ell.”
- Miquel Coca i Fitó
“El Miquel és el petit i l’artista. Sempre ha estat una persona multidisciplinària, amb visió i emprenedoria, que ha sabut combinar gastronomia, turisme, fotografia i disseny al llarg de la seva carrera. El nou mil·lenni el va veure submergir-se en el món vitivinícola col·laborant amb la comercialització de vins a escala global amb diferents cellers del Priorat. Com a germà gran, va ser un gran orgull. Encara ho és ara.”
- Toni Coca i Fitó

L’ART DE LA
SINGULARITAT
SINGULARITAT
A Coca i Fitó creiem que la singularitat d’un vi no és fruit de la casualitat, sinó de la causalitat d’orquestrar un seguit de factors fonamentals que contribueixen a la creació d’un vi amb personalitat i caràcter.
EL
RAÏM
RAÏM
Els nostres vins serien impensables sense la qualitat intransigent dels seus raïms, en gran part extret de les nostres vinyes de producció limitada i viticultura ecològica.
LA
INNOVACIÓ
INNOVACIÓ
Des d’ous de ciment fins a foudres, les tècniques de criança més innovadores són transmissores de la nostra personalitat.
EL
TERRER
TERRER
La naturalesa dels nostres vins ve determinada per la màxima expressió dels elements que configuren el terrer: el microclima, la diversitat de sòls, l’orografia del territori, la diversitat ampelogràfica, la biodiversitat i el factor humà.
EL
PATRIMONI
PATRIMONI
Ens sentim amb el compromís d’assegurar que els nostres paisatges amb profundes arrels històriques continuïn expressant-se a través dels seus vins, preservant el nostre patrimoni paisatgístic, social i cultural.

LA
SOSTENIBILITAT
SOSTENIBILITAT
La sostenibilitat no és una tendència, és un deure. Per aquest motiu, amb la voluntat d’assegurar el futur del nostre paisatge, seguim la nostra pròpia ruta verda:
Pràctiques ecològiques:
Invertim en tecnologies netes i mètodes de cultiu orgànics per obtenir vins nets i purs i disminuir la nostra petjada de carboni.
Gestió de l’aigua:
Treballem per conservar aquest recurs tan valuós a través de mètodes eficients i de reciclatge de l’aigua.
Biodiversitat:
Fomentem la diversitat biològica a la vinya i l’equilibri del seu ecosistema creant hàbitats naturals.
Reciclatge:
Minimitzem el nostre impacte en l’entorn reutilitzant i reciclant els nostres residus.
Formació contínua:
Impulsem la formació continuada del nostre equip en pràctiques sostenibles.
Pràctiques ecològiques:
Invertim en tecnologies netes i mètodes de cultiu orgànics per obtenir vins nets i purs i disminuir la nostra petjada de carboni.
Gestió de l’aigua:
Treballem per conservar aquest recurs tan valuós a través de mètodes eficients i de reciclatge de l’aigua.
Biodiversitat:
Fomentem la diversitat biològica a la vinya i l’equilibri del seu ecosistema creant hàbitats naturals.
Reciclatge:
Minimitzem el nostre impacte en l’entorn reutilitzant i reciclant els nostres residus.
Formació contínua:
Impulsem la formació continuada del nostre equip en pràctiques sostenibles.

ALIANCES
VITIVINÍCOLES
VITIVINÍCOLES
Des de 2011, Coca i Fitó ha teixit històries de vi a través d'aliances amb altres enòlegs. Aquests són projectes que es gesten des de la complicitat, on la fusió apassionada de coneixement i esforços amb viticultors d'altres regions dona lloc a creacions vinícoles molt singulars i estén vincles entre regions i persones, celebrant així la diversitat i la riquesa del món vitivinícola.

Samsara
Priorat
Priorat
Territori:
DOQ Priorat, Escaldei, Tarragona.
Aliança:
Germans Vives i l'enòloga Eva Escudé.
El fruit:
Una sinopsi de l’essència de llicorella treballada i estimada per obtenir el gran plaer dels vins gentils del Priorat.
Tolo
Do Xisto
Do Xisto
Territori:
DO Ribeira Sacra, Monforte de Lemos, Lugo.
Aliança:
L'enòloga Andrea Obenza
de Pazo Baion.
El fruit:
Un viatge cap al cor de l’atlàntic, on les pedres de xisto «pissarra» parlen a través d'una viticultura heroica i dels raïms de les gorges del riu Sil.

Tocat
de l'Ala
de l'Ala
Territori:
DO Empordà, Mollet de Peralada.
Aliança:
La família Roig Parals del celler Roig Parals.
El fruit:
Crear vins forjats per l'impetuós vent de la tramuntana i conreats amb el terroir de la pedra foguera i la pissarra al peu dels Pirineus orientals.
Vermut
Xalar
Xalar
Territori:
DO Empordà, Mollet de Peralada.
Aliança:
La família Roig Parals
del celler Roig Parals.
El fruit:
Retrobar la virtuositat de les nostres rebesàvies que elaboràvem un elixir excepcional amb les herbes mediterrànies.