El celler – Vins singulars de la Mediterrània i l’Atlàntic

Coca i Fitó és un celler innovador, dinàmic i creador de vins singulars format pels germans Toni i Miquel Coca i Fitó.

En Toni és un reconegut enòleg català amb una llarga experiència en l’elaboració de vins. Ha dedicat la major part de la seva vida a la recerca i al coneixement de la viticultura, a entendre la interacció mineral del sòl i la vinya, així com a entendre les diferents varietats de raïm i la seva capacitat d’envelliment i d’interacció entre elles. Per la seva banda, l’altre germà, en Miquel, amb uns inicis professionals i formatius en gastronomia i turisme fa el salt al món del vi a partir de l’any 2000 amb la comercialització internacional de vins i caves.

Aquest projecte va començar el setembre de l’any 2006 quan els germans Coca i Fitó, que en aquell moment tenien una petita vinya a la Denominació d’Origen Montsant, decideixen començar a elaborar el que seria el seu primer vi, el “Coca i Fitó Negre”.

Des d’aquell llunyà 2006, quan es va posar la primera llavor d’aquest projecte, se li ha anat donant complexitat. Els esdeveniments i la il·lusió per compartir noves experiències ha dut al Celler a elaborar en l’actualitat gran diversitat de vins i en diferents denominacions d’origen.

El Celler està localitzat a la DO Montsant, al municipi d’El Masroig on es desenvolupa l’activitat principal i la creació de la major part dels vins. Una part de la producció dels vins blancs es realitza amb garnatxes de la DO Terra Alta; aquests vins s’elaboren al Celler Cooperatiu de Gandesa on en Toni hi treballa com a director tècnic. En aquestes zones produïm els vins COCA I FITÓ, JASPI i ALOJA.

En l’actualitat Coca i Fitó comparteix projectes en altres zones d’elaboració com són el Priorat, l’Empordà i la Ribeira Sacra. Aquests projectes són la unió de coneixements, il·lusió, recursos i esforços amb gent noble del territori i amb passió pel vi.

A la DO Empordà, el 2011 es va crear el TOCAT DE L’ALA, un celler format per la parella Santi Roig i Mariona Parals més els germans Coca i Fitó. El celler es situa a Mollet de Peralada, al celler Roig Parals i aviat al nou celler Tocat de l’Ala en construcció .

A la DOQ Priorat, el 2013 va començar a caminar el SAMSARA PRIORAT, projecte format per la família Vives (Trossos del Priorat i Terra Dominicata), l’enòloga Eva Escudé i els germans Coca i Fitó. L’elaboració es realitza a Escaladei, al celler Terra Dominicata.

A la DO Ribeira Sacra, el mateix 2013 es va crear el TOLO DO XISTO, projecte format per l’enòloga Andrea Obenza i els germans Coca i Fitó. El celler Tolo do Xisto es situa a Monforte de Lemos.

Per aconseguir la singularitat de cadascun dels vins en les diferents zones d’elaboració hi intervenen una gran diversitat de factors: El factor més important, la qualitat del raïm, la major part provinent de vinyes velles de baixa producció i en conreu ecològic. Les varietats de raïm autòctones junt amb les varietats nouvingudes d’altres indrets ben adaptades a l’entorn. La climatologia de cadascuna de les vinyes. La tipicitat dels sòls amb una gran diversitat mineral d’argiles, còdols, calç, pissarres. Les criances del vi en dipòsits i ous de ciment i amb ous de micro-oxigenació, àmfores, foudres, bótes de roure. Tota aquesta diversitat per aconseguir multitud de matisos i sensacions que ens faran viatjar, somiar i gaudir de l’experiència.

Des del 2016 també s’elabora oli d’oliva verge extra sota la marca “Coca i Fitó” i amb DOP Siurana. Oli d’olives arbequines, elaborat amb extracció en fred i de collita pròpia ecològica.

Les imatges que vesteixen les ampolles dels nostres vins són obra dels il·lustradors Oriol Malet i Jaume Coca. En cadascun dels dissenys s’ha buscat transmetre l’essència del vi i descriure les sensacions que aquest aportarà, sigui per la seva frescor, tipicitat o experiència sensorial.

A través de la passió, el coneixement i l’experiència es busca poder assolir l’excel·lència en l’elaboració, oferir i compartir vins que il·lusionin i emocionin. De ben segur que seguirem a la recerca de noves sensacions.

Desitgem de tot cor que gaudiu del bon vi.

Toni i Miquel Coca i Fitó

Contacte

Avinguda Onze de Setembre s/n – 43736 El Masroig (Tarragona)
Catalonia – Spain 

T ​+34 934 51 71 52
M ​+34 619 77 69 48

info@cocaifito.cat