Coca i Fitó

Coca i Fitó - Vins Singulars i Vins de Finca

DO Montsant - DO Terra Alta

Coca i Fitó és la marca que identifica els vins més singulars del celler. Vins elaborats a la DO Montsant i a la DO Terra Alta. El més important és el terroir de les finques, que donen com a resultat uns vins amb tarannà propi. Els podem definir com a vins de sensacions i harmonia, vins plens de matisos i frescor.

Les varietats de raïm emprades a les dues DO’s són la garnatxa país, peluda, blanca i roja;  macabeu, carinyena i en menor quantitat syrah i cabernet sauvignon. S’elaboren un parell de vins dolços de verema tardana i força singulars, un a cada denominació d’origen.

Our Partner: legit mail order brides

PDF

Coca i Fitó Negre

DO Montsant

És el vi que dóna nom al celler. L’essència d’una petita finca localitzada al mig de la Vall de Falset, de sòls calcaris. Un vi que destaca per la seva elegància, delicadesa i alhora amb potència i frescor. La gran singularitat d’aquest vi és la seva evolució en copa, un recorregut per diferents paisatges que es van succeint cada pocs minuts a través de noves sensacions aromàtiques i de paladar. Un vi per experimentar en dates senyalades i guardar-ne el record.

Cupatge

50% Syrah – vinyes de 20 a 30 anys
30% Garnatxa – vinyes de 60 a 70 anys
20% Carinyena – vinyes de 60 a 70 anys
(tot el raïm procedeix d’una mateixa finca)

Criança

de 12 a 14 mesos en bótes noves de roure francès (90%) i americà (10%)

Coca i Fitó Negre

Coca i Fitó Rosa

DO Montsant

Vi rosat amb personalitat de vi negre. És un vi de finca monovarietal de syrah amb una petita criança en bóta. El resultat és un vi fresc i llaminer, amb bona estructura i complexitat. Un vi rosat amb capacitat d’envellir mantenint la frescor i el color del primer dia. Coca i Fitó Rosa és un vi gastronòmic que pot maridar amb tot tipus de menjars.

Cupatge

100% Syrah – vinyes de 15 a 30 anys

Criança

una part del vi envelleix en bótes de roure francès durant uns 4 mesos

Coca i Fitó Rosa

Coca i Fitó Carinyena

DO Montsant

Carinyena de vinyes velles. A partir de la collita 2012 s’elaboren anualment unes quantes ampolles amb el millor raïm del celler. El mateix es fa amb garnatxa. Són les dues varietats més importants de la zona però gairebé sempre van copejades entre si. Aquest vi 100% carinyena ens dóna l’oportunitat de gaudir l’essència d’aquesta varietat. Tipicitat amb intensitat, potència, color, fruita i frescor. Sorprèn com de fresca i llaminera pot arribar a ser aquesta varietat.

Cupatge

100% Carinyena – vinyes de 60 a 80 anys

Criança

12 mesos en bótes noves de roure francès

Coca i Fitó Carinyena

Coca i Fitó Garnatxa

DO Montsant

Essència de Garnatxa. Vi elaborat a partir de raïm seleccionat de les vinyes més velles. Producció limitada. La Garnatxa és la varietat més usada a la zona del Montsant. Amb aquest vi donem a conèixer les característiques mediterrànies d’aquesta varietat  conreada al sud de la comarca del Priorat. Una garnatxa plena de fruita, floral y molt fresca. Un bocí del paisatge del de la DO Montsant.

Cupatge

100% Garnatxa – vinyes de 60 a 80 anys

Criança

12 mesos en bótes noves de roure francès

Coca i Fitó Garnatxa

Coca i Fitó d'Or

DO Terra Alta

Vi blanc amb criança de la DO Terra Alta. Producció limitada.  Elaborat amb raïm de vinyes velles de garnatxa blanca i macabeu. És un vi d’evolució, es a dir, que va canviant el seu aspecte olfactiu i de paladar a mida que s’oxigena. Ens ofereix flors blanques, fruites de carn blanca evolucionant cap al préssec, l’albercoc i el codonyat. Notes cítriques, fresc i untuós (abans sota el nom de Jaspi d’Or).

Cupatge

80% Garnatxa Blanca – vinyes de 50 a 80 anys
20% Macabeu – vinyes de 30 a 50 anys

Criança

Una part del vi fermenta i envelleix en bótes de roure francès (sobre el 80%), la resta te una criança en ous de ciment. Ambdues criances són de 6 mesos.

Coca i Fitó d'Or

Coca i Fitó Maragda

Montsant

Vi negre de la DO Montsant elaborat amb raïms seleccionats de vinyes velles procedents principalment de sòls argilo-calcaris. Envellit en bótes de roure i en àmfores. Com a resultat s’obté un vi d’identitat marcada, elegant, equilibrat, rodó i amable. Un vi amb personalitat, ple de matisos i alhora de gran sotilesa. Frescor, fruita i potència. Un vi per gaudir.

Cupatge

55% Garnatxa – vinyes de 40 a 100 anys
25% Carinyena – vinyes de 40 a 80 anys
20% Syrah – vinyes de 15 a 30 anys

Criança

12 mesos en bótes de roure francès, americà i en àmfora

Coca i Fitó Maragda

Coca i Fitó d'Ambre

Terra Alta

Vi dolç elaborat amb raïm procedent de vinyes velles de garnatxa blanca i roja. Vi de verema tardana envellit en petites bótes de roure francès. Una finestra amb aire fresc de tardor, fruites assecades, taronja, mel. Un vi d’aperitiu per gaudir-lo sol o bé acompanyant formatges cremosos, carns amb prunes i orellanes, codonyat, cítrics.

Cupatge

80% Garnatxa Blanca
20% Garnatxa Roja
(vinyes de 35 a 80 anys – verema tardana, raïm sobre-madurat)

Criança

12 mesos en bótes de 120 litres de roure francès.

Coca i Fitó d'Ambre

Coca i Fitó Dolç

Montsant

Vi dolç elaborat amb vinyes velles de garnatxa i carinyena en sòls argilo-calcaria. Vi de verema tardana envellit en fusta de roure francès i de cirerer. És un vi amb molta frescor, net, ple de fruita negra madura, amb forces notes especiades i matisos d’evolució, gens embafador. Es podria considerar un vi d’aperitiu, per prendre sol, o bé per acompanyar carns, formatges o xocolates. Un vi seductor per a ocasions especials.

Cupatge

60% Garnatxa
40% Carinyena
(vinyes de 40 a 80 anys – verema tardana, raïm sobre-madurats)

Criança

12 mesos en bótes mixtes de roure francès i cirerer

Coca i Fitó Dolç

Contacte

Avinguda Onze de Setembre s/n – 43736 El Masroig (Tarragona)
Catalonia – Spain 

T ​+34 934 51 71 52
M ​+34 619 77 69 48

info@cocaifito.cat