Aloja

Aloja - Bellesa i Singularitat

DO Montsant - DO Terra Alta

Un dels projectes de Coca i Fitó creat en terres de les DO Montsant i Terra Alta. Els Aloja són uns vins elaborats bàsicament a partir de varietats autòctones locals, de tall elegant i amb tanins vellutats i frescos. El nom d’Aloja pertany a la mitologia catalana: nimfes d’aigua, d’una bellesa incomparable, darrere de les quals s’obre un món ple de fantasia.

PDF

Aloja Negre

DO Montsant

Vi negre representatiu de la DO Montsant. Elaborat amb garnatxes i carinyenes conreades en diferents tipus de sòls. La Garnatxa ens aporta fruita i volum, mentre que la Carinyena dóna color i estructura. En el cupatge també intervé una mica de cabernet sauvignon, que ofereix més carnositat al vi. L’Aloja Negre és un vi fresc, mineral, especiat i agradable, fàcil de prendre, sigui a copes o acompanyant infinitat de plats.

Cupatge

40% Garnatxa – vinyes de 40 a 90 anys
30% Carinyena – vinyes de 40 a 80 anys
25% Cabernet Sauvignon – vinyes de 15 a 30 anys
5% Syrah – vinyes de 15 a 30 anys

Criança

3 mesos envellit en bótes de roure francès i americà i un any en dipòsit subterrani de ciment

Aloja Negre

Aloja Blanc

DO Terra Alta

Vi blanc jove de la DO Terra Alta elaborat bàsicament amb garnatxa blanca i amb un toc de macabeu, petita criança sobre les mares per aportar més gust i untuositat. L’Aloja Blanc intenta transmetre frescor i mineralitat, un vi fàcil de gaudir. Hi podem trobar flors d’acàcia, peres, pomes, herbes mediterrànies i cítrics. Quan comença a envellir en ampolla surten algunes notes fumades, préssec i mel. Bon post-gust.

Cupatge

90% Garnatxa Blanca – vinyes de 30 a 60 anys
10% Macabeu – vinyes de 20 a 40 anys

Criança

Vi jove, envellit de 2 a 3 mesos sobre lies en tines d'acer inoxidable

Aloja Blanc

Aloja Mare

DO Montsant

Vi negre de la DO Montsant elaborat amb raïm de vinyes velles de baixa producció. Part del raïm es conrea sobre sòls de llicorella. Un bon vi representatiu de la zona, ple de matisos, fruita negra i vermella, especiats dolços, balsàmics, molt mineral i alhora, amb gran frescor. Tot i ser un vi amb cos, és elegant, equilibrat, persistent i gens pesat. L’Aloja Mare és experimentar un viatge a través dels turons i de les muntanyes del Priorat.

Cupatge

50% Garnatxa – vinyes de 40 a 100 anys
30% Carinyena – vinyes de 40 a 80 anys
20% Syrah – vinyes de 15 a 30 anys

Criança

12 mesos en bótes de roure francès i americà

Aloja Mare

Contacte

Avinguda Onze de Setembre s/n – 43736 El Masroig (Tarragona)
Catalonia – Spain 

T ​+34 934 51 71 52
M ​+34 619 77 69 48

info@cocaifito.cat